Fotopodmladjivanje
Novo

 

Kako Koža stari?

Različiti su faktori koji utiču na starenje kože. Savremeni tempo života, stres, pušenje, alkohol, štetni faktori iz okoline i hronično izlaganje suncu dovode do prevremenog starenja kože.

Hronično izlaganje suncu uzrok je skoro 90 % promjena koje su karakteristika prevremenog starenja kože, a koje se ne ogleda samo u pojavi bora.

Naime pojava braon pigmentacija i proširenih kapilara mnogo više govori o starenju kože nego same bore. Takođe, kao posledica dugotrajnog izlaganja suncu dolazi do oštećenja mnogo dubljih struktura u koži što vodi ka propadanju kolagena i elastina, a što za posledicu ima grubu, mlitavu i opuštenu kožu.

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

Koža postepeno gubi svoju elastičnost i svježinu, a prvi znaci starenja uočavaju se već u dvadesetim.

Zašto fotopodmlađivanje?

U poređenju sa nekim drugim metodama podmlađivanja ovo je vrlo brza, efikasna, bezbolna i bezbedna metoda. U okviru jedne procedure djeluje se i na teksturu i na tonus kože. Svjetlom sa IPL aparata delujemo na eliminaciju pigmentnih promjena i proširenih kapilara dok djelovanjem na dublje strukture derma podstičemo prestrukturiranje vezivnih (kolagenih) vlakana.

Time koža postaje na dodir mekša, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svežije, odmornije…

Kada je pravo vreme za ovu proceduru?

Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema starosne granice. Najbolje je ovu proceduru raditi izmedju 30-ih i 50–ih. U koliko na vreme krenemo sa podmlađivanjem bitno ćemo uticati na usporavanje procesa starenja. Činjenica je da nikad nije kasno, ali je važno početi na vrijeme, naročito ne čekati pojavu prvih bora jer će tada rezultati biti mnogo brži i bolji.

Koliko je tretmana potrebno?

Potrebno je 3 do 5 tretmana sa IPL uredjajem koji se ponavljaju na dvije do tri nedelje. Naravno, broj tretmana zavisi i od regije koja se tretira. Recimo za lice je potrebno manje tretmana nego za ruke. Inače, najčešće tretirane regije su lice, vrat, dekolte, podlaktice i šake.

Nije neophodno nanošenje anestetik krema pre izvođenja procedure.

Nakon tretmana sa IPL-om moguća je pojava laganog crvenila koje traje od par sati do 24h. Njegu nakon tretmana odrediće Vam kozmetičar. Ona uglavnom podrazumjeva poseban način hidriranja u nekoliko narednih dana kremama koje se isključivo ordiniraju prema tipu kože kako bi se izbjegao fenomen „hiperhidriranja“.

Kombinovanje sa drugim procedurama

Fotopodmlađivanje sa IPL-om je samo jedna u nizu metoda podmlađivanja. Bitno je da kozmetičar pri prvom pregledu, tj.prema stanju kože odredi koja bi kombinacija procedura za Vas bila idealna u smislu unapređenja kvalilteta kože kao i brzine postizanja rezultata. Ovu proceduru moguće je kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, RF liftingom mezoterapijom…

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

AntiBot pitanje: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

MEZOTERAPIJA-MEZOPEN

Mikroiglice stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Na ovaj način se koristi mehanizam samozaceljanja kože, te dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u  kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u koži.

opširnije...
Novo

UKLANJANJE MLADEŽA

Osim mladeža, ovom metodom se uspešno uklanjaju i bradavice, papilomi, fibromi, keratoze, ksantelazme, crveni krvni mladeži, sitne izrasline na vratu i pod pazuhom, kondilomi, fleke od sunca, staračke fleke, kao i mnoge druge dobroćudne kožne lezije.

opširnije...

Dermalni fileri

U našoj ustanovi u narednom periodu vršimo konsultanske usluge iz oblasti plastične i estetske hirurgije, tretmane filerima i aplikacije botox/a obavljaće dr Nikola Baroš, spec. plastične i rekonstruktivne hirurgije.

opširnije...

Uvećanje usana

U našoj ustanovi u narednom periodu vršimo konsultanske usluge iz oblasti plastične i estetske hirurgije, tretmane filerima i aplikacije botox/a obavljaće dr Nikola Baroš, spec. plastične i rekonstruktivne hirurgije.

opširnije...

LPG endermologija

Endermologija tj. LIPOMASAŽA, je prvi medicinski ispitan metod koji deluje na adipocite (potkožne masne ćelije) i vezivno tkivo, a istovremeno i na kožu.

opširnije...
Novo

SHR LASERSKA EPILACIJA

Predstavljamo vam novi laser sa SHR tehnologiom za trajno uklanjanje dlačica. Prvi uredjaj koji ima programe za sve tipove kože, izrazito brzi tretmani i još mnogo toga, pročitajte opširnije.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje tetovaža

Lasersko uklanjanje tetovaža ND:YAG-laserom
Nd:YAG LASER za uklanjanje tetovaža je najbolji laser jer postiže najbolje rezlutate,djeluje isključivo na pigment. Nema oštećenja okolnog tkiva niti ikakvog krvarenja.

opširnije...
Novo

Epilacija diodnim laserom

Epilacija diodnim laserom najnovije generacije je dosada najveca revolucija kod trajnog uklanjanja dlacica.
Metoda je posebna po tome sto se 10-12 puta prelazi preko dlačica,dok svi drugi uredjaji (IPL-metoda fotoepilacije) prelaze samo jednom.

opširnije...
Novo

Dijamantna mikrodermoabrazija

Mehaničko skidanje površinskih izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom koji ujedno vrši i vakum masažu, smanjuje proširene pore, smanjuje pjege , male bore i poboljšava tonus kože.

opširnije...

Šišanje vrućim makazama – wellness thermocut

U salonu „Šiško“ želimo da vam predstavimo posebnu uslugu šišanja, wellnes tretman za šišanje-vrućim makazama. Wellness thermocut ili vruće šišanje je „wellnes“ tretman za kosu. Vruće makaze djeluju terapeutski na kosu.

opširnije...

Facebook...

Brojač posjeta