Higijenski tretman lica

Klasični tretman lica je uobičajeni i ustaljeni termin za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Klasični tretman podrazumjeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea, balans PH faktora (koji je izuzetno važan za normalno funkcionisanje kože), dubinska ozonizacija i dezinfekcija i na kraju stavljanje maske koja odgovara svakoj koži pojedinačno. Vrstu maske odredjujemo tek kad vidimo šta toj koži odgovara.

Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi , bilo da je to zagadjeni vazduh i buka u urbanim sredinama, otpadne materije i smeće, konzumiranje neekoloških namirnica, zagadjena voda, alkohol, ili prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima, niske temperarure, vjetar, mraz, previše zadimljene prostorije i sl. su faktori koji negativno utiču na opšte stanje organizma.

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

U vrelim danima, ili zimi kad je temperatura ispod nule, kad duva vjetar, važno je znati kako da se ponašamo ne samo na plaži već i na odmoru u zimskim i ski centrima, na radnom mestu, u kući, na ulici, dok šetamo ili sedimo sa prijateljima.

Zajedničko pravilo za sve je pravilna i kvalitetna priprema i zaštita kože, bilo da se radi o koži lica, tijela, glave ili o kosi, odabrati odgovarajuća sredstva, koja će vas zaštititi od uv zraka i ljeti i zimi tj, sredstva koja blokiraju deo sunčevog spektra i štite nas od opekotina.

Odjeća igra veoma važnu ulogu. Prirodni materijali, svijetle boje, udobni široki krojevi, su važan uslov za neometano disanje kože.

Sledeće što je neophodno uraditi je piti dosta čiste izvorske vode i prirodnih nezasladjenih sokova koji ne treba da budu mnogo hladni. Voda u organizmu igra važnu ulogu. Ona pročišćava organizam od toksina sprečava isušivanje kože, štiti je, čisti i pospešuje obnavljanje izumrlih ćelija.

Hrana naravno mora biti lagana, uravnotežena, lako svarljiva, da ne opterećuje želudac, a da obezbedjuje dovoljno minerala, elektrolita i vitamina koji se gube pojačanim znojenjem. To će se odraziti na izgled vaše kože, kose i noktiju.

To je voće i povrće, sveže, ili što manje obradjeno.

Alkohol treba izbjegavati zbog toga što on širi pore i brže se gubi voda ne samo iz kože već iz celog organizma i može da dodje do dehidratacije. Dehidrirana koža brže stari, puni se borama, tonus mišića slabi, mišići se opuštaju i koža gubi sjaj, vitalnost i elastičnost.

Ovakvoj koži treba mnogo više vremena da ponovo postane navlažena, zdrava i elastična.

Idealno mjesto da održimo tijelo zdravim, vitalnim, da ga pročistimo od toksina i slobodnih radikala je odlazak u neki wellness, SPA ili kozmetički salon. Ovi centri danas predstavljaju instituciju, pokret, proces i filozofiju vezanu za telo, duh, um i dušu..

To je filozofija življenja, najjednostavniji način da izadjete sveži i odmorni, spremni za nastavak svojih radnih obaveza.

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

*

code

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

opširnije...

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

opširnije...

Uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

opširnije...

Uklanjanje Ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje kondiloma

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje fibroma

Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje bradavica

Bradavice su virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se telo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa.

opširnije...

Lasersko uklanjanje izraslina na koži

Vrlo je važno da se sve promjene na koži redovno kontrolišu jer pojedine izrasline mogu izgledati kao dobroćudne, a u stvari da ukazuju na prisustvo virusa u organizmu.

opširnije...
Novo

Maderoterapija (maderotherapy) masaža oklagijama

Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaže, koja se izvodi specijalno dizajniranim drvenim oklagijama, rolerima i kupama!

opširnije...
Novo

MEZOTERAPIJA-MEZOPEN

Mikroiglice stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Na ovaj način se koristi mehanizam samozaceljanja kože, te dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u  kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u koži.

opširnije...

Facebook

Brojač posjeta