UKLANJANJE MLADEŽA
Novo

Mladeži su grupe pigmentnih ćelija u obliku sitnih promena na koži. Mogu biti urođeni ili nastaju tokom života, a odrasla osoba ih u proseku ima od 10 do 40. Različitih su oblika, struktura i dimenzija, od boje kože do crne, a mogu se pojaviti bilo gde na telu.

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

izdvojena

Mladeži su znaci raspoznavanja, poput obeležja koja koži daju lični karakter. Neki su privlačni i sastavni su deo šarma i zavodljivosti. Velika većina mladeža je sasvim bezopasna.

Međutim, ukoliko se mladež nalazi na mestu na kojem se često iritira i povređuje ili predstavlja estetski i psihosomatski problem, treba ga ukloniti. Raniji stav da je uklanjanje mladeža opasno, savremene metode i iskustvo demantuju.

uklanjanjemladeza1U salonu nove kozmetike „Doktor Dunkić“ razvijena je hemijska kozmetička metoda za sigurno, postepeno, beskrvno i bezbolno uklanjanje mladeža i drugih dobroćudnih kožnih lezija sa lica, glave i tela. Metoda je patentirana i poseduje sertifikat iz oblasti alternativne medicine.

Autor metode dr Gojko Dunkić, doktor tehničkih nauka, doktorirao je na Tehnološko- metalurškom fakultetu u Beogradu. Ćerka doktora Dunkića – dr Nataša Dunkić Đorđević je takođe doktor tehničkih nauka hemijske struke i medicinska sestra s položenim stručnim ispitom, kao i nosilac mnogih diploma iz sfere prirodnih i alternativnih metoda lečenja. Sin doktora Dunkića – Aleksandar Dunkić je diplomirani inženjer mašinstva i diplomirani lekar prirodne medicine.

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

Metoda se bazira na sledećim činjenicama: 1) dobroćudne kožne lezije nemaju koren, 2) dejstvo preparata je netoksično, trenutno, precizno, optimalno dozirano i efikasno, 3) dejstvo je diferencijalno: zdrave ćelije se brane, a deformisane bivaju uništene, i 4) koža poseduje sjajnu osobinu epitelizacije i regeneracije.

uklanjanjemladeza2Neophodan uslov da bi se vršio tretman je da svi mladeži budu potpuno mirni, stariji od godine dana, da ne svrbe, ne žigaju, niti bole, da koža oko njih nije zapaljena, da nisu krvarili, bili mehanički povređeni ili tretirani nekom drugom metodom u proteklih šest meseci, da nisu naglo promenili boju, oblik, veličinu ili pigmentaciju, itd. Dermoskopski pregled je poželjan, ali nije neophodan, a ni dovoljan uslov da bi tretman bio prihvaćen, nego je presudno višedecenijsko porodično iskustvo.

Osim mladeža, ovom metodom se uspešno uklanjaju i bradavice, papilomi, fibromi, keratoze, ksantelazme, crveni krvni mladeži, sitne izrasline na vratu i pod pazuhom, kondilomi, fleke od sunca, staračke fleke, kao i mnoge druge dobroćudne kožne lezije.

Metoda se sastoji od jednog ili više tretmana, s preporučenim razmakom od 60 dana, pri čemu se lezije odstranjuju u slojevima. Tretman se izvodi tako što se mala zapremina jednog od više specijalnih patentiranih preparata, staklenom cevčicom (mikrokapilarom) nanosi na leziju. Pri tome odmah dolazi do hemijske reakcije i promene boje površinskog sloja lezije, a zdrava koža oko tretiranog mesta se privremeno zacrveni (eritema). Tretman se oseti kao blago peckanje koje traje par minuta, a crvenilo nestaje posle sat vremena.

uklanjanjemladeza3Tretirano mesto zatim počinje da tamni, nakon par sati postaje tamno smeđe do potpuno crno, a u narednih par dana se pretvara u krasticu. Ona ima zaštitnu ulogu sve do potpunog formiranja sloja mlade kože ispod nje. Kad se proces epitelizacije završi, telo samo odbacuje krasticu između 15-tog i 30-tog dana. Na mestu uklonjenog mladeža se pojavljuje mlada, nežna, ružičasta koža, kojoj treba par nedelja ili meseci da postepeno sazri i poprimi boju i osobine okolne kože.

Metoda je posebno efikasna za lezije koji se nalaze iznad nivoa kože. Mladeži prečnika do 6 mm se najčešće uklanjaju iz jednog tretmana, a do 1 cm iz dva. Broj potrebnih tretmana zavisi od vrste lezije, dimenzija, strukture, poroznosti, kao i osobina i tipa kože. Trećina klijenata dolazi na tretman samo jednom, polovina dva puta, a ostali tri ili više puta. Procenjeni potreban broj tretmana za potpuno uklanjanje svih lezija se saopštava klijentu pre početka prvog tretmana.

Mladeži u ravni kože se takođe uklanjaju s velikim uspehom, ali su kod njih potrebna barem dva tretmana, a period oporavka traje duže.

uklanjanjemladeza4Koža lica se po svojoj strukturi razlikuje od kože tela, na vrhu epiderma ima veći broj slojeva mrtve kože, te je veoma zahvalna za ovu metodu. U najvećem broju slučajeva se po završetku procesa ne može pronaći mesto na kojem se nekada nalazila lezija.

Hemijskom kozmetičkom metodom po doktoru Dunkiću su svoje mladeže uklonile mnoge javne, sportske i estradne ličnosti, kao i veliki broj lekara i zdravstvenih radnika.

Ni posle sedamdeset godina od prve primene ove nove kozmetičke metode, ni u jednom slučaju nije došlo do ponovnog rasta lezije ili naknadnih neželjenih posledica.

Tretmani se zakazuju telefonom ili mejlom bar nedelju dana ranije, u proseku traju jedan sat i odmah nakon toga se klijent može vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

AntiBot pitanje: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

MEZOTERAPIJA-MEZOPEN

Mikroiglice stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja na tretiranom delu. Na ovaj način se koristi mehanizam samozaceljanja kože, te dovodi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u  kolagen i elastin koji se vezuje za stari kolagen u koži.

opširnije...
Novo

UKLANJANJE MLADEŽA

Osim mladeža, ovom metodom se uspešno uklanjaju i bradavice, papilomi, fibromi, keratoze, ksantelazme, crveni krvni mladeži, sitne izrasline na vratu i pod pazuhom, kondilomi, fleke od sunca, staračke fleke, kao i mnoge druge dobroćudne kožne lezije.

opširnije...

Dermalni fileri

U našoj ustanovi u narednom periodu vršimo konsultanske usluge iz oblasti plastične i estetske hirurgije, tretmane filerima i aplikacije botox/a obavljaće dr Nikola Baroš, spec. plastične i rekonstruktivne hirurgije.

opširnije...

Uvećanje usana

U našoj ustanovi u narednom periodu vršimo konsultanske usluge iz oblasti plastične i estetske hirurgije, tretmane filerima i aplikacije botox/a obavljaće dr Nikola Baroš, spec. plastične i rekonstruktivne hirurgije.

opširnije...

LPG endermologija

Endermologija tj. LIPOMASAŽA, je prvi medicinski ispitan metod koji deluje na adipocite (potkožne masne ćelije) i vezivno tkivo, a istovremeno i na kožu.

opširnije...
Novo

SHR LASERSKA EPILACIJA

Predstavljamo vam novi laser sa SHR tehnologiom za trajno uklanjanje dlačica. Prvi uredjaj koji ima programe za sve tipove kože, izrazito brzi tretmani i još mnogo toga, pročitajte opširnije.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje tetovaža

Lasersko uklanjanje tetovaža ND:YAG-laserom
Nd:YAG LASER za uklanjanje tetovaža je najbolji laser jer postiže najbolje rezlutate,djeluje isključivo na pigment. Nema oštećenja okolnog tkiva niti ikakvog krvarenja.

opširnije...
Novo

Epilacija diodnim laserom

Epilacija diodnim laserom najnovije generacije je dosada najveca revolucija kod trajnog uklanjanja dlacica.
Metoda je posebna po tome sto se 10-12 puta prelazi preko dlačica,dok svi drugi uredjaji (IPL-metoda fotoepilacije) prelaze samo jednom.

opširnije...
Novo

Dijamantna mikrodermoabrazija

Mehaničko skidanje površinskih izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom koji ujedno vrši i vakum masažu, smanjuje proširene pore, smanjuje pjege , male bore i poboljšava tonus kože.

opširnije...

Šišanje vrućim makazama – wellness thermocut

U salonu „Šiško“ želimo da vam predstavimo posebnu uslugu šišanja, wellnes tretman za šišanje-vrućim makazama. Wellness thermocut ili vruće šišanje je „wellnes“ tretman za kosu. Vruće makaze djeluju terapeutski na kosu.

opširnije...

Facebook...

Brojač posjeta