Fotopodmladjivanje

 

Kako Koža stari?

Različiti su faktori koji utiču na starenje kože. Savremeni tempo života, stres, pušenje, alkohol, štetni faktori iz okoline i hronično izlaganje suncu dovode do prevremenog starenja kože.

Hronično izlaganje suncu uzrok je skoro 90 % promjena koje su karakteristika prevremenog starenja kože, a koje se ne ogleda samo u pojavi bora.

Naime pojava braon pigmentacija i proširenih kapilara mnogo više govori o starenju kože nego same bore. Takođe, kao posledica dugotrajnog izlaganja suncu dolazi do oštećenja mnogo dubljih struktura u koži što vodi ka propadanju kolagena i elastina, a što za posledicu ima grubu, mlitavu i opuštenu kožu.

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

Koža postepeno gubi svoju elastičnost i svježinu, a prvi znaci starenja uočavaju se već u dvadesetim.

Zašto fotopodmlađivanje?

U poređenju sa nekim drugim metodama podmlađivanja ovo je vrlo brza, efikasna, bezbolna i bezbedna metoda. U okviru jedne procedure djeluje se i na teksturu i na tonus kože. Svjetlom sa IPL aparata delujemo na eliminaciju pigmentnih promjena i proširenih kapilara dok djelovanjem na dublje strukture derma podstičemo prestrukturiranje vezivnih (kolagenih) vlakana.

Time koža postaje na dodir mekša, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svežije, odmornije…

Kada je pravo vreme za ovu proceduru?

Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema starosne granice. Najbolje je ovu proceduru raditi izmedju 30-ih i 50–ih. U koliko na vreme krenemo sa podmlađivanjem bitno ćemo uticati na usporavanje procesa starenja. Činjenica je da nikad nije kasno, ali je važno početi na vrijeme, naročito ne čekati pojavu prvih bora jer će tada rezultati biti mnogo brži i bolji.

Koliko je tretmana potrebno?

Potrebno je 3 do 5 tretmana sa IPL uredjajem koji se ponavljaju na dvije do tri nedelje. Naravno, broj tretmana zavisi i od regije koja se tretira. Recimo za lice je potrebno manje tretmana nego za ruke. Inače, najčešće tretirane regije su lice, vrat, dekolte, podlaktice i šake.

Nije neophodno nanošenje anestetik krema pre izvođenja procedure.

Nakon tretmana sa IPL-om moguća je pojava laganog crvenila koje traje od par sati do 24h. Njegu nakon tretmana odrediće Vam kozmetičar. Ona uglavnom podrazumjeva poseban način hidriranja u nekoliko narednih dana kremama koje se isključivo ordiniraju prema tipu kože kako bi se izbjegao fenomen „hiperhidriranja“.

Kombinovanje sa drugim procedurama

Fotopodmlađivanje sa IPL-om je samo jedna u nizu metoda podmlađivanja. Bitno je da kozmetičar pri prvom pregledu, tj.prema stanju kože odredi koja bi kombinacija procedura za Vas bila idealna u smislu unapređenja kvalilteta kože kao i brzine postizanja rezultata. Ovu proceduru moguće je kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, RF liftingom mezoterapijom…

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

*

code

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

Lasersko uklanjanje kapilara – DIODE LASER 980nm

Uklanjanje kapilara DIODE LASER 980nm laserom bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu.

opširnije...
Novo

Rješenje protiv celulita i masnih naslaga, Velashape aparatom

VelaShape je trenutno najpriznatiji neinvazivni tretman na tržištu, namenjen preoblikovanju tela i uklananju celulita. U pitanju je aparat sa dokazanim efektom u tretiranju celulita kako na površini tako i u dubljim slojevima kože.

opširnije...
Novo

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom, zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

opširnije...
Novo

Kriolipoliza – tretman zamrzavanja masnih naslaga

Kriolipoliza, najpopularnija neinvazivna metoda uklanjanja masnih naslaga. Kombinovanjem kriolipolize i vakumske dijatermije, u samo 4 do 6 tretmana, Cryodin Supreme vas bezbolno riješava masnih naslaga i celulita.

opširnije...

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

opširnije...

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

opširnije...

Uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

opširnije...

Uklanjanje Ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje kondiloma

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje fibroma

Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

opširnije...

Facebook

Brojač posjeta