Lasersko uklanjanje bradavica

Novo

Bradavice su dobroćudne promjene na koži ili sluzokoži, mogu biti u boji kože ili tamnije boje, u nivou kože, grublje od okolne kože ili glatke u zavisnosti od vrste bradavica i mjesta na kom se promjena lokalizuje na tijelu klijenta.

Postoji više vrsta bradavica:

– dobroćudni tumori nepoznatog uzroka (fibromi)
– posljedica procesa starenja kože (staračke bradavice)
– virusnog porijekla (virusne bradavice i moluske)
– posljedica hormonskih poremećaja (akrohordoni)

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

Bradavice su virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se telo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa. Kada virus uđe u epitalne ćelije, on ih zarazi što dovodi do nastanka vidljivih izraslina na koži. HPV virus ima oko 100 različitih podvrsta i u zavisnosti od vrste virusa zavisi i mjesto na kojem će se formirati promjena na koži.

Ukoliko se bradavice nalaze na više različitih mjesta, to je znak da je došlo do autoinokulacije. Vreme inkubacije može biti i do nekoliko mjeseci, osobe slabijeg imunog sistema su sklonije infekciji.

 

Bradavice se manifestuju kroz različite tipove:

  • Obične bradavice – kružnog su oblika, čvrste i grube površine. Koža je posebno podložna stvaranju novih bradavica usljed bilo oštećenja kože, kada je pokvašena ili nakon pilinga. Najčešće se javljaju na koljenima, stopalima ili na vrhu prsta.
  • Zaravnjene bradavice – mogu biti različitih veličina, blago su ispupčene sa ravnim vrhom u boji kože su. Mjesta koja su najpodložnija ovom tipu bradavica su lice, gornja strana šake i zglobovi.
  • Končaste bradavice – tanke i izdužene izrasline boje mesa ili tamno braon boje. Nastaju iz jednog korjena kao jedinka ili kao klasteri oko usana, kapaka, očiju, obrazima, dekolteu ili bilo gdje na tijelu.
  • Bradavice oko nokatnih ploča i ispod njih – nastaju kao iritacija kože koja se nalazi oko nokta. Usled grickanja zanoktica ili kada djeca sisaju prste dolazi do oštećenja, nastaje tvrda koža sa neravnim ivicama oko nokatne ploče, što može da ošteti zdrav nokat ili izdignuti nokatnu ploču.
  • Bradavice na stopalima (mozaične) – tvrde, rožnate izrasline koje se razvijaju na površini tabana. Veličine su od 5 milimetara do 5 centimetara, retko su prekrivene malim crnim tačkicama, razvijaju se kao grozd u obliku mozaika, prilikom hodanja i stajanja zbog pritiska cijelog tjela proizvode jak bol. Klijenti ih često ne razlikuju od klavusa.
  • Genitalne bradavice (kondilomi) – male izrasline koje se javljaju bilo gdje na genitalnom području muškarca ili žene. Vrijeme inkubacije je obično jedan do tri meseca do pojavljivanja bradavice na genitalijama, obično su roze ili bijele boje mogu se javiti i kao veće izrasline, pojedinačno ili se razviti u grupi. Veoma su zarazne i lako prenosive.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

*

code

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

Lasersko uklanjanje kapilara – DIODE LASER 980nm

Uklanjanje kapilara DIODE LASER 980nm laserom bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu.

opširnije...
Novo

Rješenje protiv celulita i masnih naslaga, Velashape aparatom

VelaShape je trenutno najpriznatiji neinvazivni tretman na tržištu, namenjen preoblikovanju tela i uklananju celulita. U pitanju je aparat sa dokazanim efektom u tretiranju celulita kako na površini tako i u dubljim slojevima kože.

opširnije...
Novo

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom, zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

opširnije...
Novo

Kriolipoliza – tretman zamrzavanja masnih naslaga

Kriolipoliza, najpopularnija neinvazivna metoda uklanjanja masnih naslaga. Kombinovanjem kriolipolize i vakumske dijatermije, u samo 4 do 6 tretmana, Cryodin Supreme vas bezbolno riješava masnih naslaga i celulita.

opširnije...

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

opširnije...

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

opširnije...

Uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

opširnije...

Uklanjanje Ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje kondiloma

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje fibroma

Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

opširnije...

Facebook

Brojač posjeta