Lasersko uklanjanje kapilara – DIODE LASER 980nm

Novo

Još jedna inovacija iz našega modernog laserskog centra ŠIŠKO je tehnologija na koju smo jako ponosni. Uklanjanje kapilara ovim laserom  bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu. Kada smo se počeli njime koristiti, i sami smo bili zapanjeni kako kapilare naočigled nestaju prelaskom lasera, a sada nam je to sasvim normalno i očekivano. Tretman je brz, a rezultati su odlični i trajni.

Diodnim laserom 980 nm uspesno se uklanjaju  paukoliki kapilari – Spajder, hemangiomi, venule i kapilari na telu i nogama.Lasersko liječenje razbijenih kapilara.

ŠTA JE LASERSKI TRETMAN VASKULARNIH LEZIJA?

Vaše kapilare su najmanje krvne žile u vašem tijelu koje spajaju arterije s venama. Kad se ove kapilare brzo suže ili prošire, tanke stijenke kapilara mogu se rastrgati i krv može procuriti dajući vašoj koži izgled tankih crvenih ili ljubičastih linija. Iako ove linije često nisu bolne, mogu izgledati neugodno, zbog čega se za uklanjanje koriste tretmani, poput laserskih tretmana.

Slomljeni kapilarni uzroci

Napukle kapilare nastaju tamo gdje je koža najtanka ili najosjetljivija, poput lica – osobito obraza i nosa. Događaji kao što su vruće vrijeme, jaki vjetrovi, opekline od sunca, pritisak ili traume na licu ili drugi uvjeti, poput rozacee, mogu uzrokovati puknute kapilare. Suha koža se također smatra rizičnijom za puknuće kapilare.

Laseri i kapilare

Za one koji pate od slomljenih kapilara, laseri se koriste za pružanje ciljanog tretmana koži. Energija laserske svjetlosti koncentrirana je na ciljanu venu. Energija se zatim prenosi s lasera u venu i krvne žile apsorbiraju, zbog čega se žila začepljuje. Budući da posuda više ne transportira krv, tada je tijelo apsorbira, eliminirajući pojavu razbijenih kapilara.

ZAŠTO JE TRETMAN DIODE LASEROM DRUGAČIJI?

Odabravši optimalnu valnu duljinu i neophodne parametre,  moguće je uspješno tretirati i ukloniti vaskularne lezije na koži lica, trbuha i ekstremiteta. Mogu se tretirati osobe svih tipova kože.

KOJI OBLICI VASKULARNIH LEZIJA SE MOGU TRETIRATI?

Moguće je ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave proširene kapilare na nogama; i cherry angiomi mogu se tretirati, a rezultati su brzi i efikasni. Ipak, izrazito proširene, tortuozne vene na nogama se ne mogu tretirati.

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

*

code

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

Lasersko uklanjanje kapilara – DIODE LASER 980nm

Uklanjanje kapilara DIODE LASER 980nm laserom bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu.

opširnije...
Novo

Rješenje protiv celulita i masnih naslaga, Velashape aparatom

VelaShape je trenutno najpriznatiji neinvazivni tretman na tržištu, namenjen preoblikovanju tela i uklananju celulita. U pitanju je aparat sa dokazanim efektom u tretiranju celulita kako na površini tako i u dubljim slojevima kože.

opširnije...
Novo

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom, zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

opširnije...
Novo

Kriolipoliza – tretman zamrzavanja masnih naslaga

Kriolipoliza, najpopularnija neinvazivna metoda uklanjanja masnih naslaga. Kombinovanjem kriolipolize i vakumske dijatermije, u samo 4 do 6 tretmana, Cryodin Supreme vas bezbolno riješava masnih naslaga i celulita.

opširnije...

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

opširnije...

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

opširnije...

Uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

opširnije...

Uklanjanje Ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje kondiloma

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje fibroma

Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

opširnije...

Facebook

Brojač posjeta