Nadogradnja noktiju

UV tehnikom ili livenje nokta radi se specijalnim gelovima koji se suše u UV lampi. Koriste se 4-5 gela, što zavisi od proizvodjača, za nanošenje gelova koriste se male četkice od prirodne dlake, a nanošenje se vrši u tankom sloju da nokat ne bi izgledao neprirodno debeo. Da bi uradili livenje, nepohodno je da imate 3 mm dužine svog nokta zbog namještanja kalupa za livenje.

Noktna ploča se obrađuje krupnijom turpijom da bi gel bolje prionuo za nokat, uklanjaju se zanoktice, i onda se stavlja kalup. Kalup može biti od aluminijuma, silikona ili folije. Kalup se fiksira za nokat, a zatim se gel nanosi od polovine noktne ploče preko izraslog nokta i kalupa, na kalupu se nalaze podeoci pa možete birati željenu dužinu. Gel se suši u lampi 3-5 minuta, a zatim se kalup uklanja.

Očvrsli gel se oblikuje klešticama i turpijom, zatim se nanosi još jedan gel, sledi sušenje u lampi pa nanošenje mlječno bijelog, neprovidnog gela (svi ostali gelovi su providni) kojim se formira vrh nokta , tzv. francuski manikir. Posle sušenja bijelog gela noktna ploča je neravna pa se sledećim gelom popunjava i ravna nokat. U ovom sloju gela može se utisnuti dekoracija: kristali, šljokice, pečat, cvetići i slično.

Nadogradite svoje nokte!

Zatim, za sam kraj, nanosi se gel za sjaj nokta i naravno sledi sušenje i ovog sloja. Dekoracija ostaje zalivena u teksturi nokta, tako da je nemožete oštetiti ili ukloniti acetonom, ona traje koliko i sam nokat. Ako pak odlučite da lakirate nokte, ona se neće videti.

Ovako nadograđeni nokti kod kvalitetne manikirke i sa kvalitetnim materijalima traju 20-30 dana uz obavljanje svih kućnih poslova. Za ovaj period nokti će vam izrasti 3-5 mm pa ćete morati da ih skratite i povremeno isturpijate noktnu ploču. Poželjno je i povremeno lakiranje bezbojnim lakom za sjaj nokta.

Istraživanja su pokazala da tinejdžerke najviše vole klasičan francuski manikir srednje dužine sa malim, neupadljivim, najčešće svetlucavim detaljima.

U periodu koji je pred nama preporučujemo nešto duži nokat, nalakiran nekom od nijansi u trendu sa pomenutim detaljima. Imajte na umu da će, ako radite nadogradnju noktiju, klipse kao i gel zadržati nešto od boje koju nosite čak i kada je uklonite lak acetonom ili nekim drugim sredstvom za skidanje.

nadogradnja noktiju

POZOVITE ODMAH