Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom

Novo

Na početku ovog teksta potrebno ja da se naglase i znaju sledeće dvije činjenice o frakcionom CO2 laseru. Prva je da frakcioni laser zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

Oporavak posle tretmana frakcionim laserom traje 3-6 dana i donekle zahtjeva njegu naročito kada je u pitanju lice. Kada su u pitanju druge regije sve je prilično jednostavnije.

FRAKCIJSKI CO2 LASER iz razloga što rezlutat samo jednog tretmana uporedjujemo sa rezlutatom face liftinga ali uz potpuno prirodan izgled. Njegove mogućnosti su da umjesto jedne zrake ima stotinu zraka unutar laserskog snopa.

Na koži ostavlja trag u vidu bijelih tačkica koje predstavljaju mikroskopska oštećenja vezivnog tkiva koja se u cijelosti izbacuju nakon nekoliko dana. Novo vezivno tkivo nadomiješta nastala oštećenja i na taj način se uklanjaju ožiljci, bore ,pigmentacije te opuštena koža.

Opis procedure

Tretman laserom traje oko 30 min ili duže,u zavisnosti od površine regije koja se tretira. Prije tretmana nanosi se lokalna anesteziju u vidu kreme. Tokom tretmana osjeća se blago peckanje i toplota. Naime voda u stanicama upija laserski svjetlost što istovremeno uzrokuje dehidraciju tako što kao posljedicu ima ljuštenje tj perutanje površinskog sloja kože.

Zato je naša preporuka da poslije tretmana uvedemo obaveznu kućnu njegu u vidu hidratantne kreme ili obloga od fiziološke otopine radi što bržeg oporavka kože.

Frakcijski CO2 Laser uspješno djeluje na:

 • ožiljke od akni, varičela i keloidi
 • strije,
 • smanjenje proširenih pora,
 • staračke pigmentacije i melazme,
 • pigmentacije iznad usnica,
 • uklananje bora,
 • pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka,
 • aktiničke keratoze,
 • pomlađivanje teksture kože.

Koliko je tretramana potrebno?

Već poslije prvog tretmana rezultati su primjetni.Najčešće broj tretmana ovisi od stanja kože klijenta.Ako tretiramo duboke bore, ožiljke od akni,strije potrebno je više tretmana u odnosu na manje problematičniju kožu. Broj i snaga tretmana ovise i o indikaciji. Ukoliko se radi o blažem tretmanu vrijeme oporavka je brže, ali se mora ponavljati više tretmana do konačnog rezultata. Što je veća snaga i veći broj prelaza laserskim snopom rezultat je bolji, ali i oporavak duži. Tretmani se ovisno o snazi i broju prelaza mogu ponavljati svakih 2-6mj. Klijent sam u dogovoru sa terapeutom prilagođava tretman svojim željama i dozvoljenom vremenu .Prilikom tretmana koristi se lokalna anestezija u obliku kreme.

 

NARUČITE SE U ŠIŠKO SALONU

 

Izgled kože nakon tretmana

Posle tretmana tretirana koža je crvena sa blagim otokom. U prvoj nedelji posle tretmana dolazi do ljušćenja i otpadanja površnih slojeva kože. U drugoj nedelji dolazi do postepenog oporavka kože, ali je ona u ovoj fazi izuzetno tanka, nežna, osetljiva. To je ona lošija strana priče. Onaj bolji deo se odnosi na efekte tretmana koji se očitavaju kao zategnuta, zdrava, glatka, podmlađena koža sa potpunom transformacijom vaše tretirane zone. Tek tada sledi zadovoljstvo i satsfakcija za pretrpljeno.

 • Blagi tretman. 1 do 2 prelaza uz laganu snagu, koža izgleda crvena kao nakon izlaganja suncu, te uz upotrebu termalne vode i njegu hidratantnim kremama oporavak je brz. Već nakon 1 do 2 dana vračate se svakodnevnim aktivnostima. Rezultat su odmah vidljivi u vidu blistavijeg tena.
 • Umjereni tretman. 3 do 5 prelaza uz izraženiju snagu laserskog snopa.Crvenilo nakon tretmana izraženije, potrebno hlađenje oblozima. Nakon 2 dana koža malo potamni, a od 3 do 5 dana nastupi lagano ljuštenje koje pospješujemo oblozima od kamilice uz njegu kremama.Promjene se mogu prekriti bb toniranom kremom te se možete kretati van kuće.Navedeni tretman se preporuča napraviti pred vikend da bi u novoj sedmici zasjali u punom sjaju.
 • Agresivniji tretman. 5 do 8 prelaza uz jaču snagu. Najduži oporavak ali i najbolji rezultati. Oporavak sedam dana uz rano crvenilo kože i izraženo ljuštenje tokom sedmice. Nakon svih tretmana obavezna zaštita od sunca visokim zaštitnim faktorom.

Primjena u kozmotologiji

Co2 LASER se koristi u salonima ljepote i medicinskim centrima.Potrebno je izvršiti frakcijsko brušenje,koje postaje sve popularnije svakoga dana.Za izvodjenje postupka podešavaju se frekvencija i snaga uređaja tako da se uz pomoć jednog impulsa ukloni dio epidermisa debljine 20-30 mikrona. Standardno, učestalost impulsa nije veća od 5Hz, što je nužno za zaštitu od dubokog zagrijavanja tkiva i njihovog nekontrolisanog oštećenja i deformacija. Kao što recenzije pokazuju ova opcija smatra se za poboljšanje stanja kože najučinkovitijom.

Ko ne treba da radi Frakcijski CO2 Laser?

 • Osobe koje imaju upale i infekcije kože
 • Osobe sa bolestima vezivnog tkiva
 • Osobe sa dijabetisom
 • Osobe koje su na terapiji Roakutanom
 • Osobe sklone herpesu

 

U nastavku fotografije prvog tretmana, a konačni rezlutati vidljivi su nakon 3 mjeseca!

 

 
 

Komentari

Poštovani posjetioci obavještavamo Vas da odgovori na komentare mogu da kasne nekoliko dana, te Vas molimo (ukoliko želite brz odgovor) da nas kontaktirate putem mejla ili telefona dostupnim na kontakt stranici. Vaš Šiško.

Odgovorite

*

code

 
Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko kozmetički salon “Šiško“ Banjaluka.

Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske i kozmetičke usluge najbolji smo u gradu.

Naši iskusni frizeri i kozmetičari pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: farbanje kose, nadogradnja kose, depilacija, liječenje akni, nadogradnja noktiju, svečana frizura, pedikir ili manikir, masaža, korekcija ili farbanje obrva, regeneracija kose ili neka druga vrsta frizerskih i kozmetičkih usluga.

Vaš frizersko kozmetički salon ŠIŠKO Banja Luka.

 

Pretraga!


Usluge...

Novo

Lasersko uklanjanje kapilara – DIODE LASER 980nm

Uklanjanje kapilara DIODE LASER 980nm laserom bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu.

opširnije...
Novo

Rješenje protiv celulita i masnih naslaga, Velashape aparatom

VelaShape je trenutno najpriznatiji neinvazivni tretman na tržištu, namenjen preoblikovanju tela i uklananju celulita. U pitanju je aparat sa dokazanim efektom u tretiranju celulita kako na površini tako i u dubljim slojevima kože.

opširnije...
Novo

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom

Najsavremenija metoda liječenja: Frakcionim CO2 laserom, zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

opširnije...
Novo

Kriolipoliza – tretman zamrzavanja masnih naslaga

Kriolipoliza, najpopularnija neinvazivna metoda uklanjanja masnih naslaga. Kombinovanjem kriolipolize i vakumske dijatermije, u samo 4 do 6 tretmana, Cryodin Supreme vas bezbolno riješava masnih naslaga i celulita.

opširnije...

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

opširnije...

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

opširnije...

Uklanjanje kurjeg oka

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

opširnije...

Uklanjanje Ksantelazmi

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje kondiloma

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

opširnije...
Novo

Lasersko uklanjanje fibroma

Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

opširnije...

Facebook

Brojač posjeta