U salonu „Šiško“ želimo da vam predstavimo posebnu uslugu šišanja, wellnes tretman za šišanje-vrućim makazama.

Wellness thermocut ili vruće šišanje je „wellnes“ tretman za kosu. Vruće makaze djeluju terapeutski na kosu. Sa ovim makazama produžavamo rok rok šišanja. Ako običnim makazama ne procvjeta vrh kose do 1 ili 1,5 mjesec ovim ćemo produžiti na 3 ili 3,5 mjeseca i tako će doći do mogućnosti da pojedine dame dobiju željenu dužinu kose, jer se neće morati šišati svakih 1 ili 1,5 mjeseci.

Podešavanje temperature vrućih makaza zavisi od stepena oštećenja kose kod naših klijenata, zato postoji regulator koji ima podesivost temperature od 90 do 150°C stepeni.

Šzšanje vrućim makazama.

Makaze „zavaraju“ dlaku, tako da prirodno ulje i vlaga ostaju unutar strukture vlasi. Kosa ne gubi proteine i minerale koji su potrebni za ravnotežu pa tako nema mogućnosti da se vrhovi rascvjetaju i isuše.

Kosa bolje upija boju i sve preparate za njegu kose. Farbana kosa manje blijedi i duže zadržava boju.
Feniranje postaje vrlo lagan proces čak i kod kuće.Tanka kosa dobija volumen, gusta se ovim makazama može tanjiti bez straha da će se oštetiti, jer i na mjestima gdje je vršeno tanjenje – dlaka se „zavari“ ili „zapečati“.

Kovrdžava kosa je po prirodi suha. Vruće šišanje odnosno zapečaćeni krajevi omogućavaju da se proteini i minerali završavaju u dlaci, tako da kovrdžava kosa konačno neće biti više suha.

Već kroz 15min kosi se vraća sjaj.

Vršena su ispitivanja na kosi pre i poslije šišanja vrućim makazama. Dlake su savijene i istezane i to je sve posmatrano pod mikroskopom. Kosa koja je ošišana wellness thermocut metodom je nekoliko puta jača nego ona koja je ošišana običnim makazama. Što znači da će se manje kidati i oštećivati prilikom češljanja, feniranja, vezivanja.

Poslije 2 do 3 tremana vrućim makazama, period između dva šišanja se produžava čak do 6 mjeseci.

šišanje vrućim makazama
Šišanje vrućim makazama

POGLEDAJTE VIDEO

POZOVITE ODMAH